Benvinguda

Us convidem a participar en aquest bloc, ens ajudareu a organitzar una festa popular, la que vulgueu, la que us agradi més, això sí, ha de ser una festa de la nostra tradició, potser una castanyada, una revetlla de Sant Joan, una festa major... En aquest espai intercanviarem informacions, opinions, preferències, que ens agrada i que no ens agrada...

Per fer tot això us haureu d'informar sobre les tradicions i festes catalanes, haureu de proposar activitats relacionades amb la festa o festes que organitzeu, haureu de
posar-vos d'acord a l'hora d'organitzar la festa, quins dies, quins actes, horaris, qui s'encarrega de què, etc...

Tota la informació que necessitareu per fer aquesta tasca la trobareu als enllaços de la columna de l'esquerra del bloc i en els comentaris que anirem publicant.

Us animem a què comenceu a publicar els vostres comentaris!!

I, per cert, quan tingueu una proposta més elaborada ens envieu un correu a elcatalasurtdefesta@gmail.com i us farem co-autors del bloc, de manera que podreu fer vosaltres mateixos les entrades.


diumenge, 7 de desembre del 2008

Per Tots Sants castanyes, per Nadal torrons, per la Pasqua mona i tot l’any bombons


Trieu un mes de l'any.

Un cop triat el mes, feu una entrada amb l'estació de l'any a la qual pertany, el clima, les hores de claror, el temps meteorològic, afegiu alguna dita popular que en faci referència i expliqueu els menjars i les begudes típiques de les diferents festes que hi ha al mes triat.

GENER

A Catalunya és hivern, hi ha una temperatura entre -3º i 15º, és clar de les vuit del matí fins a les sis de la tarda. Pot haver-hi boires matinals, fred, neu, gel i vent, depenent de la zona.

Si vols veure la lluna bé, mira-la pel gener.
De l'aigua de gener, ni una gota se'n fa malbé.

La garlanda de Sant Antoni a Vilafranca.
Els dotze raïms i el cava per Cap d'Any.
Els caramels de la cavalcada de Reis.
El tortell de Reis amb la fava, la corona i el rei.

Busqueu dins el mes que heu triat, quina de les festes coneixeu. Si no en coneixeu cap, trieu la que us faci més patxoca. Ja coneixeu els recursos que heu d'utilitzar.

De la festa que heu triat, feu una entrada amb les menges típiques, els seus ingredients i com es cuinen, i la beguda que les acompanya.