Benvinguda

Us convidem a participar en aquest bloc, ens ajudareu a organitzar una festa popular, la que vulgueu, la que us agradi més, això sí, ha de ser una festa de la nostra tradició, potser una castanyada, una revetlla de Sant Joan, una festa major... En aquest espai intercanviarem informacions, opinions, preferències, que ens agrada i que no ens agrada...

Per fer tot això us haureu d'informar sobre les tradicions i festes catalanes, haureu de proposar activitats relacionades amb la festa o festes que organitzeu, haureu de
posar-vos d'acord a l'hora d'organitzar la festa, quins dies, quins actes, horaris, qui s'encarrega de què, etc...

Tota la informació que necessitareu per fer aquesta tasca la trobareu als enllaços de la columna de l'esquerra del bloc i en els comentaris que anirem publicant.

Us animem a què comenceu a publicar els vostres comentaris!!

I, per cert, quan tingueu una proposta més elaborada ens envieu un correu a elcatalasurtdefesta@gmail.com i us farem co-autors del bloc, de manera que podreu fer vosaltres mateixos les entrades.


dimecres, 10 de desembre del 2008

Anem de festa!

Us presentem dos tipus de festa que celebrem al nostre país:
  • Les festes folklòriques i populars: La Patum, festes majors, Corpus...

Sant Jordi



  • Les festes tradicionals: Nadal, Carnestoltes, Sant Joan...

La dansa de la mort. Verges.



A part dels vídeos que trobeu aquí, visiteu els enllaços de la dreta, en l'apartat Recursos per organitzar la festa, coneixereu d'altres tradicions i festes que celebrem a Catalunya.

Com ha anat la recerca? Hi ha moltes festes a Catalunya, oi? :)

Quina festa us ha cridat més l'atenció?

Quina és la més diferent respecte les del vostre país?

Què us ha sorprès més?

Jo diria que la Patum és una festa molt sorollosa i plena de fum. Busqueu adjectius per descriure una festa del vostre país, ajudeu-vos amb els recursos dels apartats Diccionaris i Recursos de llengua. Envieu la vostra despcripció com a comentari.